Stílusos radiátorok a gyerekszobában

Kérdés: 

Kislányuk szobájában az ablak alatt van egy régi vas radiátor, ami sajnos nem túl szép látványt nyújt, viszont nagyon jó meleget ad, ezért a férjem nem szeretné lecserélni. Hogyan lehetne eltüntetni anélkül, hogy drága átalakításba kezdenénk?

Válasz: Ha nem oldható meg a padló- , vagy falfűtés, a radiátor az egyik legpraktikusabb fűtési technológia, azonban a radiátorok alapvetően funkcionális, nem pedig esztétikai célú berendezési tárgyak. Legalábbis korábban nem így tekintettek rájuk a gyártók, de manapság már a funkcionalitás mellett sok gyártó az egyedi designra is hangsúlyt fektet, így egyre több színes, ötletes radiátortestet lehet találni a piacon.

Lakberendezőként én is azt vallom, hogy egy enteriőrben ne legyen oda nem illő látványt nyújtó tárgy, azonban a radiátort nem helyezhetjük másik falra, hiszen a fűtés szempontjából a legideálisabb helye az ablak alatt van. Ha viszont nem tudunk megszabadulni tőle, akkor az enteriőr részévé kell alakítanunk. Erre több megoldást is tudok javasolni:

Azt írtad, hogy régi vas radiátor, ez nekem még gyerekkori emlékeket is felidéz. Emlékszem, milyen jó volt őszi reggeleken megmelegíteni rajta a zoknimat, trikómat, mielőtt belebújtam volna. 🙂 Legyen hát a radiátor a szoba dísze: egyszerűen fessétek le valami élénk színű radiátorfestékkel, lilával, pinkkel, vagy akár babarózsaszínnel. Ha Ti magatok álltok neki, tippeket olvashattok itt a Polifarbe blogján.

Másik megoldás, hogy valamilyen burkoló felülettel takarjátok el a radiátort, ez készülhet apácarácshoz hasonló vékony fafurnér lemezből, vagy speciálisan megmunkált íves falécekből is. Egy asztalos különlegesen szép burkolatokat is tud készíteni, de ha férjed szeret barkácsolni, Ő is nekiugorhat.

Íme néhány ötlet a gyerekszobai radiátorok vidám felújításához, vagy éppen eltakarásához:

Természetesen egy új design radiátor beszerzése is lehet megoldás, bár említetted, hogy szerintetek nagyon jó meleget ad a régi. Nem árt tudnotok, hogy az új gyártmányok már nagyon takarékosak és kifejezetten jó hőleadási képességgel rendelkeznek.

A JAGA fűtőelemek víztartalma például a hagyományos radiátorok 1/10-e,  12%-kal kevesebb energiát használnak fel a hagyományos radiátorokhoz képest, gyorsan és pontosan reagálnak a hőmérséklet ingadozásokra és egyenletes hőelosztást adnak. A JAGA PLAY radiátorokat például kifejezetten gyerekszobába tervezték, a levehető MDF burkolat miatt kisgyerekek szobájában is maximálisan biztonságosak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.