Bájos pöttyös babaszobák fiúknak-lányoknak

Igazi csajos babaszobákat és bájos, letisztult berendezési tippeket találtok a cikkünkben, hiszen sok szülő időtálló babaszoba dekorációs ötleteket keres. A pöttyök a legcukibb babás minták közé tartoznak, mind a klasszikus, mind a modern, vagy éppen a divatos skandináv stílusban berendezett babaszobáknak egyaránt vidám hangulatot kölcsönöznek és megfelelő színeket válogatva fiús, lányos babaszobákba is illenek.

1. Pöttyös fal – Még az egyszerű, fehér bababútorokat is feldobja egy cuki pöttyös tapéta, de akár saját kezűleg is könnyen kivitelezhető egy mutatós falfestés. Ha nagyobb köröket festünk a falra, hagyományos falfestékkel dolgozhatunk, de babaszobába mindenképpen kifejezetten gyerekeknek ajánlott, mérgező anyagoktól mentes festéket keressünk. A sima, alapszínnel festett falra papírsablonnal rajzoljuk elő a mintát, vagy festőszalaggal ragasszuk fel sablont, és kisebb ecsetet válasszunk, hogy könnyebben dolgozhassunk. A színes festékeknél köztes száradási időt betartva legalább két réteg kell a tökéletes fedéshez. A kisebb köröket akár saját készítésű falmatricaként is felragaszthatjuk. Öntapadós fóliákat lehet kapni bármely barkácsboltban sokféle színben, ezekből vágjuk ki sablonnal körberajzolt köröket. Ha sorba rendezett pöttyöket szeretnénk, felragasztás előtt érdemes festőszalaggal kijelölni a vízszintes sorokat, oszlopokat.

2. Pöttyös textilek – Méteráruboltokban is szépséges pöttyös pamutvásznakat találunk, ezekből készülhet függöny, egyszínű függönyhöz függönyelkötő, babaágynemű, rácsvédő, babatakaró, de még egy állólámpa buráját is bevonhatjuk pöttyös anyaggal.

3. Pöttyös fotel – Ha nem akarjuk túlzásba vinni a mintát, akkor azzal is bájos hatást érhetünk el, ha egy pasztell hangulatú babaszobában a tekintetünk fókuszpontját egy pöttyös kárpitozott szoptatós fotelra irányítjuk. Nem kell méregdrága szoptatós fotelt vásárolnunk, elég körülnézünk nagyszüleinknél, hátha akad egy régi, kényelmes fotel, amit egy kárpitos pillanatok alatt újjá varázsol egy pöttyös bútorvászonnal újrakárpitozva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.