Padlóburkolatok gyerekszobába

Meblik Fashion szőnyeg - egyedi, design gyerek szőnyegek a babaszobába, gyerekszobába a Noroco Baby kínálatában. Olvasónk kérdez
Kislányunk most megy iskolába és szeretnénk átalakítani a szobáját. Milyen padlóburkolatot válasszunk?

Fontos szempont, hogy milyenek a lakás fűtési adottságai (pl. van-e padlófűtés), mert a meleg padlóburkolatok hőérzete lényegesen eltérhet egymástól. A padlószőnyeg ideális választásnak tűnhet, hiszen manapság márkiváló minőségű, élénk színű padlószőnyegek kaphatóak. Gyerekmintás szőnyeg helyett inkább egyszínűt javaslok, pinket, sárgát esetleg kiwizöldet, de egy natúr világos szürkével sem nyúltok mellé, hiszen 3-4 év múlva már kiskamasz lesz, hamar megunhatja a kislányos mintákat, a padlószőnyeg pedig jobb esetben is ki kell bírjon legalább 5-8 évet. A szőnyegen nyugodtan lehet ülve, fekve játszani, hemperegni, ha viszont porallergiára hajlamos a kislányotok, akkor be kell szereznetek egy drágább, csúcskategóriás porszívót. A szőnyeg szálai között ugyanis még rendszeres takarítás ellenére is nagyon meg tud tapadni a por, sőt, akár atkásodhat is, ezért nem a legegészségesebb megoldás.

dance_color_3

Jó alternatívát jelent a laminált parketta, mely padlófűtés esetén is megfelelő választás. Óriási stílus,mintázat és színválasztékban kapható, és könnyen tisztán tartható, hiszen a porszívózás utáni alapos felmosás eredményeképp nem fokozza a porallergiát. Ha viszont nincs padlófűtés, akkor egy átlagos 21-22 fokos lakásban is hidegnek érezhetitek mezítláb, miközben a gyerekek sajnos ritkán hordanak otthon papucsot, mamuszt. Egy kisiskolás leányzó még gyakran játszik, babázik a földön ülve, emiatt sem lenne ideális egy hűvös érzetű parketta.
Magic_Princess_interior_2Viszont színes darabszőnyeggel már javíthattok a hőérzeten és ez könnyebben porszívózható, tisztítható, mint a padlószőnyeg. Ezeket olyan helyre tegyétek, ahol a kislányotok gyakran letelepedik a földre, illetve az ágy elé, illetve kisebb ülőpárnákkal, puffokkal is kiküszöbölhető, hogy ne a földön ücsörögjön. Ez a megoldás igazán időtálló, hiszen a darabszőnyeg és a kiegészítők kicserélésével egy-két év elteltével könnyen nagylányosabbá varázsolható a szoba anélkül, hogy újra kellene burkolni.

white_horse_7

uni_shine_lavender

Érdekes és gyerekszobába mindenféle szempontból ideális választás lehet még a parafa padlóburkolat. Nagyon jó hő- és hangszigetelő képességgel rendelkezik, még a test hő leadását is képes befolyásolni a lábunkon keresztül. Ha mezítláb sétálunk a padlón már-már olyan érzésünk van, mintha padlófűtés lenne a házban. Antiallergén, rovar és penész ellenálló, nehezen éghető, tűz esetén sem fejlődnek egészségre ártalmas toxikus anyagok. Egy-egy szép szőnyeggel darabszőnyeggel éppúgy feldobható, mint a parketta, és ahhoz hasonlóan óriási színválasztékban elérhető. Sőt, nem csak ragasztott lapokban, hanem már klikkes rendszerben is lerakható. Olvasatok utána pl. akiváló minőségű HARO parafa padlóburkolatoknak.

haro_parafa_padlo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.