Ötletes emeletes ágyak

Mikor a testvéreknek osztozniuk kell a gyerekszobán, a helytakarékosság jegyében a legpraktikusabb megoldás az emeletes ágy. Erről nekem mindig azok a tömör fenyőből készült, nyikorgó, létrás csúnyaságok jutnak az eszembe, vagy éppen az emeletes ágyak diáküdülőkben látott fémvázas változatai. Hát, egyik sem éppen hívogató látvány egy kisgyereknek, akinek először kell megbarátkoznia a gondolattal, hogy mától bizony ő alszik a felső szinten… Ezért elkezdtem keresgélni olyan ötleteket, amelyekkel az emeletes ágy túlmutat önmagán, és nem csak egy szimpla fekhely a tesóknak, hanem egy hangulatos, védett kis zug, ahová szívesen megy aludni a picur, ahová bármikor nyugodtan be tud kucorodni mesét olvasni.

Ha a szoba alaprajza engedi, akkor az ágyakat akár egy falboxban is kialakíthatjátok. A másik lehetőség, hogy asztalossal egyedi méretre készíttetek emeletes ágyat. Ahol több testvér is osztozik egy szobán, egy 4-5 m-es falfelület, azaz kb. 8-10 nm akár három, vagy négy testvér fekhelyének elhelyezésére is alkalmas lehet:

Nem csak több testvér esetén lehet cél a helytakarékosság: kisebbeknél játszókuckóvá, nagyobbaknál hangulatos, többfunkciós intim lakótérré is alakíthatjátok az emeletes ágyat. Így funkciója az alvás marad, de az alatta felszabaduló hely íróasztalnak, vagy nappali szerepet ellátó ücsörgős kuckónak is helyet adhat, ahol a barátokat fogadhatja a kiskamasz.

A következő galériában a fenti megoldásokra gyűjtöttünk össze néhány inspiráló ötletet:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.