Lakástextil trendek – Heimtextil 2015

A Heimtextilt mindig izgatottan figyelem, hiszen az elkövetkező év trendjeinek hírnökeként itt láthatjuk elsőként, milyen színek, minták, stílusok jelennek majd meg az üzletekben. Függönyt, tapétát, bútorszövetet nem egy szezonra vásárol az ember, egy-egy hangulat évekre “beköltözik” a lakásunkba, része lesz az életünknek, ezért a a lakástextileknek különösen meghatározó szerepe van az enteriőr hangulatának kialakításában.

Közel 300 kiállító vett részt a napokban megrendezett frankfurti Heimtextil nemzetközi szakmai vásáron, ahol minden évben bemutatják a legújabb tapéta, törölköző, ágynemű, dekoranyag és bútorszövet mintáikat, színeiket és textúráikat a tervezők. A trend szakértők négy tervezési témát dolgoztak fel: a „Sensory” „Mixology” „Discovery” valamint „Memory” fantázianéven.

A szakértők szerint idén nemcsak a digitálisan nyomott trendi kísérleti minták, a vibráló színek illetve a merész geometrikus alakzatok, de a luxusszínvonalú anyagokból készült szövetek, hagyományos anyagok, régi gobelinekre emlékeztető kárpitok és a kézzel festett textilek is visszakerültek a palettára. Az alábbi galériában mutatok pár képet a kedvenceimből. Nem tehetek róla,  valahogy a neon színek nekem még mindig bejönnek, és nagyon tetszenek a magyar MOME Design csapat fekete-fehér printjei is.

Forrás: Heimtextil 2015-2016,  divany.hu

Fotók: / heimtextil.messefrankfurt.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.