Kreatív DIY Babakonyhák

Legutóbbi cikkünkben babaházak készítéséhez adtunk ötleteket, de van még valami, amiért a gyerekek hasonlóan rajonganak: ez a babakonyha. 2-3 éves korban már kedvelt játékaik közé tartoznak a szerepjátékok, a felnőttek világának utánzása. A főzőcskézés kifejezetten ilyen kedvenc időtöltésük. Érdekes módon nem csak a kislányok kedvelik, sok kisfiú is szívesen süt-főz, végül is belőlük lesznek a legjobb séfek, főszakácsok, gourmandok.

Praktikus a család mindennapi életterének központját jelentő konyha egyik sarkában kialakítani a kis babakonyhát, így miközben anya ebédet főz, a kicsi is el tudja magát foglalni.

A babakonyha készülhet kartondobozból, régi, kopott polcokból, éjjeli szekrénykéből, szekrényelemekből. Ezeket leragaszthatjuk öntapadó fóliával, de a fa bútorokat például teljesen új életre kelthetjük egy festéssel is.  Fontos, hogy alaposan csiszoljuk le a bútorokat, különösen az éles széleket, sarkokat, ezt követően alapozzuk és csak ez után jöhet két réteg fedőfesték. Lehetőleg gyermekekre ártalmatlan festéket használjunk, vásárláskor kérjük ki a festékbolt szakemberének tanácsát. A mosogatókagylónak elég egy fém salátástál, melyet a bútorlapba vágott kör alakú lyukba süllyesztünk. Díszítésként varrhatunk mintás függönyöket, konyharuhákat akaszthatunk apró kis fogasokra. A következő képek biztosan segítenek az ötletelésben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.