Kreatív DIY Babaházak

Emlékszem arra, mikor kislányként ámulattal figyeltem az egyetlen városi játékbolt kirakatában kiállított csodálatos babaházat. Hónapokig nyüstöltem szüleimet, mert minden álmom az volt, hogy egyszer az enyém lehessen. Sajnos nem engedhettük meg magunknak, hogy megvásároljuk és bizony Jézuska sem hozta meg karácsonyra. Egyszer csak üresen találtam a kirakatban a babaház helyét, valaki megvette a kislányának és én nagyon el voltam keseredve. Keresztanyukámnak megesett a szíve rajtam és következő karácsonyra saját kezűleg készített nekem egy bájos, több emeletes babaházat papírkartonból. Aprólékosan kidolgozott részletekkel, kis tetőcserepekkel, tapétával, padlószőnyeggel, szabályosan vonalkázott fürdőszobacsempékkel… Akkor úgy éreztem, ez még varázslatosabb, mint amit a kirakatban csodáltam hosszú hónapokig. Ezt a keresztanyukám csinálta nekem, csak nekem, és tudtam, ilyen szép babaháza másnak sosem lesz.

A saját kezűleg készített játékoknak mindig is megmarad ez a varázsa, az alkotásban rejlő szeretetet, gondoskodást minden pici gyerek megérzi, ezért szeretnek ők is a kreatív, saját magunk által épített játékokkal játszani.

A következő képekben ilyen DIY babaházakkal szeretnék inspirálni minden szülőt arra, hogy bátran vágjunk bele saját kezűleg a babaház elkészítésébe. Vegyük elő az egyik régi, kopott, megunt könyvespolcunkat és engedjük el a fantáziánk – akár meglepetésként, akár együtt a nagyobb gyermekkel. A közös barkácsolásnál meghittebb minőségi idő eltöltést el sem tudok képzelni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.