Fehér bababútor

Kérdés: A fehér bababútort kislány babaszobájában hogyan lehetne feldobni?

“Májusra várjuk a kisbabánkat és testvéremék nagyobb kisfiának fehér bababútorát örököltük meg (tömör fa kiságy, pelenkázó asztal és egy szekrény), ami szép állapotban van ugyan, de valahogy jellegtelennek találom önmagában. Segítenétek pár ötlettel, hogyan rendezzük be a szobát, hogy kicsit feldobjuk az egyhangú bútort?”

Válasz:  Mivel további kérdésünkre megválaszoltad, hogy Ti kislányt várok, elsősorban kislányos vagy uniszex babaszoba ötleteket gyűjtöttem össze Nektek. Másik fontos szempont volt, hogy a babaszoba kialakítására legfeljebb 150 ezer forintot szántok, így próbáltam ezt is szem előtt tartani. A költségvetés így alakul: falfestés kb. 25.000,- Ft, padlóburkolás kb. 75.000,- Ft (15nm * 5.000,-Ft), ebbe már egy jobb minőségű laminált parketta vagy padlószőnyeg is belefér és azt írtad, hogy férjed meg is tudja csinálni a festéssel együtt, így csak az anyagköltséggel kell számolnotok. Függönyözés kb. 25.000,- Ft, kiegészítők (méteráru, csomagolópapírok, dobozok stb.) kb. 25.000,- Ft.

Falszínként először is választhattok pasztell színeket, selyemfényű szürke és bébirózsaszín jól mutatnak együtt a falon is, vízszintesen vagy falanként is megoszthatjátok a színeket. A fehér bútorokhoz illik még a sárga és szürke, nagyon divatosak most a csíkos, cikk-cakkos falfestési technikák. De élénkebb színek is kiemelik a fehér bútort, mint pl. a pink, a lila, a piros vagy narancsos színek, illetve szintén trendi most a monokróm fekete-fehér babaszoba is, erről írtunk egy korábbi cikkünkben is.

Inspirációként néhány színpalettát is összeválogattam, ha kitaláltátok, hogy milyen színhatás tetszik, akkor a falfestésen kívül már csak annyi dolgotok lesz, hogy a színpalettának megfelelő kiegészítőket beszerezzétek. Ezek lehetnek lampionok, lámpaburák, textilek úgy mint a függöny, a díszpárna a szoptatós fotelben, vagy lehet egy vidám szőnyeg. Vásárolhattok színes tároló dobozokat, illetve a faldíszítésekhez, képekhez pedig a mintás textilek, csomagolópapírok is jó szolgálatot tesznek, hiszen kis kézügyességgel is látványos kiegészítőket készíthettek.

Ha valóban örökbe kaptátok a bútorokat és a büszke Apuka tényleg olyan ezermester, ahogy írtad, akkor bátran belevághattok a bútorok átfestésébe is. Elég csak a kiságyat, vagy a komódot lefestenetek egy élénkebb színre, ez már önmagában is feldobja majd a berendezést. Arra figyeljetek, hogy csak vízbázisú, gyerekekre nem ártalmas festéket válasszatok. Ha a bútor jó állapotú, akkor csiszolni sem kell, elég egy alapozófesték.

Ha elkészült a babszoba,várjuk a róla készült fényképet! Sok boldogságot kívánunk a kisbabátok érkezéséhez!

Maczkó Nóra, lakberendező

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.