Falszínek egyetemistáknak

Young woman thinking with question mark circulation around her hVan egy három szobás lakásom és egyetemistáknak lesz kiadva, milyen színűre fessem a szobákat?

Érdemes unisex színekben gondolkodni, mert elképzelhető, hogy egy évig lány, majd utána fiú költözik egy szobába.

Két lehetőséged van: vagy olyan színeket választasz, ami jobban megfelel a közízlésnek, így könnyebben találsz albérlőt. Ilyen kombinációk lehetnek pl. a kapuccsínó, és egyéb bézs árnyalatok, homok színek, pasztell sárgák, az olíva-, almazöld, a szürke, mert ezekhez a legtöbb bútor illik majd.

A pasztell kéket, rózsaszínt, és mentazöldet azonban kerüld, nehogy infantilis vagy esetleg “kórházi” hatást kelts.

A másik lehetőséged, hogy valami meghökkentő designt választasz, és ezzel tűnsz ki az átlagos kiadó lakások sorából. Így lehet, hogy szűkebb lesz a célközönség, de ha találsz igényesebb és fizetőképes albérlőt, ő akár többet is hajlandó fizetni az extrább lakásért és több évre is marad majd, ami azért nem utolsó szempont. Válassz élénk, lüktető színpárosításokat, mint. pl. a mustársárga acélkékkel, a vörös türkizzel, a petrolkék lilával vagy benetton zölddel.

 

Esetleg próbálkozhatsz a monokróm fekete-fehér összeállítással is, amit az albérlő már saját színes kiegészítőkkel pl. piros díszpárnákkal, vagy limezöld szőnyeggel feldobhat. A fehér falak évente költségtakarékosan újrafesthetők sima diszperziós festékkel, a színes festékek drágábbak. Egy-két falat fekete táblafestékkel is lefesthetsz, ezt a bérlő a maga ízlése szerint összefirkálhatja krétával. Játékos, mégis elegáns megoldás lehet a fehér falak ellensúlyozására a pepita mintában lerakott járólap is.

További kérdéseiteket várjuk a contact@norocodesign.com e-mail címen.

“A lakberendező válaszol…” című rovatunk további kérdéseit megtekintheted itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.