Ergonomikus gyerek forgószékek a Noroco Baby kínálatában

A gyerekek kisiskolás kortól kezdve rengeteg időt töltenek ülve, nem csak az iskolapadban, hazaérve még otthon is le kell ülniük tanulni, így rendkívül fontos, hogy az otthoni tanulás, olvasás, vagy akár rajzolgatás, kézműveskedés közben is megfelelő helyet biztosítsunk számukra. Az ideális, kényelmes magasságú gyerek íróasztal azonban nem elegendő, megfelelő kialakítású gyerek forgószék beszerzése is elengedhetetlen.

Meblik_forgószékek

Az egészséges táplálkozás és a rendszeres mozgás mellett az ülés közbeni helyes testtartás elsajátítása is nagyon fontos, hiszen ha gyermeke jól ül, jobban tud koncentrálni a tevékenységére. Sőt, egy megfelelő gyermek forgószék használatával a nem megfelelő testtartással járó gerincbántalmak, derék- és hátfájások, illetve a gyakori fejfájás, de még az esetleges gyermekkori testi deformitások – pl. gyakori gerincferdülés – is megelőzhetőek.

Hogy mire figyeljünk gyerek forgószék választásakor?

A Meblik gyermek forgószékek ergonomikus kialakítása alkalmazkodik a gyermekek testarányaihoz: minden gyerek forgószék magassága gázrugó segítségével állítható. A forgószékek számos színvariációban, illetve háromféle árkategóriában érhetőek el. Ha a gyerkőc napi szinten hosszú órákat tölt el az íróasztalnál, vagy akár számítógépasztalnál, érdemes komolyabb gyermek forgószéket választani, melyeknél nem csak az ülésmagasság, de az ülésmélység és a háttámla magassága is variálható, ezáltal teljes mértékben gyermeke folyton változó testmagasságához és igényeihez állíthatja a forgószéket.

easy-swivel-chair enjoy-swivel-chair

Hogyan kell beállítani helyesen a gyermek forgószékeket?

Az ergonomikus kialakítású forgószék nem sokat ér, ha nem megfelelően van beállítva. A legfontosabb, hogy a forgószék magassága passzoljon a gyermek testmagasságához csakúgy, mint az íróasztal magassága is.

A forgószék magassága akkor lesz optimális, ha a széken ülve a gyerkőc mindkét talpa teljes felületével kényelmesen a talajon van,  illetve a comb és a lábszár 90°-os szöget zárnak be egymással. Ebben a helyzetben a láb nem lóg, a gyermek gerince nem terhelődik feleslegesen, ráadásul a vérkeringés is megfelelően működik a lábakban.

A forgószék ülésmélysége – azaz az ülőfelület mélysége – akkor ideális, ha a gyerkőc a forgószéken kényelmesen a háttámlának támaszkodva a combjai kétharmadával ül. A hát alsó részére is figyelnünk kell, a háttámla magasságát is mindig a gyermek számára ideális helyzetbe kell állítanunk. A beállításokat lehetőleg 1-2 havonta ellenőrizzük, és amennyiben szükséges, a gyermek növekedését követve változtassunk rajtuk, így garantálva az egészséges testhelyzetet.

A Meblik gyermek forgószékek már kaphatóak Noroco baby webáruházunkban és veszprémi üzletünkben is, ahol személyes tanácsadással is tudjuk segíteni a választást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.