DIY Halloween tökfestés

Bár tudom, hogy megint csak egy amerikai szokásról van szó, mégis nagyon mulatságos családi program lehet a közös tökfaragás. Mióta kisfiam elmúlt három éves, minden évben kuncsorog, hogy ugye idén is faragunk majd otthon egy töklámpást?!

Megmondom őszintén, elég fárasztó munka jut ebből az anyukáknak a tök belsejének kikaparásával – persze az apukák hamar rájönnek, hogy a faragás gyorsabban megy kézi fúrógéppel… És nem is beszélve arról, hogy mekkora kosszal jár a művelet, miközben a kifaragott töklámpás még hajlakkal tartósítva is igen hamar megadja magát az időnek, hogy finoman fogalmazzak.

Ezért idén elkezdtem tartósabb, de mégis ötletes megoldásokat keresni a halloween tök díszítésére. Mivel nálunk egyébként is sláger a húsvéti tojásfestés (kisfiam egész évben azzal nyaggat, hogy mikor festünk már húsvéti tojást), úgy döntöttem, idén halloween tökfestést tartunk. Mondanom sem kell, mekkora sikere volt a gyerekek körében!

Ha még nem lenne elég a tökös dekorációkból, halloween koszorú is készülhet az ajtóra, vagy asztaldísznek.

A tökfestéshez nincs másra szükség, mint bármely hobbi boltban kapható univerzális festékre, ecsetre, arany, vagy ezüst spray-re, glitterporra, szegecsekre, gyöngyökre stb… inspirációként válogassatok kedvetekre az alábbi ötletekből:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.