Babaszoba-horoszkóp – Vízöntő babáknak

A vízöntő gyermek (Jan. 21-Feb. 19.)

Jóllehet, készülünk a Vízöntő baba megérkezésére, mégsem lehetünk soha elég felkészültek. Rátalálhatunk a létező legjobb gyermeknevelési módszerekre és a legügyesebb dadusra, rendszert vezethetünk be, hogy minden terv szerint menjen. Tévesen abban a hitben is élünk, hogy minden a terveink szerint fog történni és urai leszünk a helyzetnek, de a baba születését követően ezt hamar át kell majd értékelnünk. Ez a gyerkőc egészen eredeti, óriási éleslátással és ösztönös megérzésekkel van felszerelve, de kétségtelenül ő irányítja majd a dolgokat. A Vízöntő a lázadás jegye, és ez az első naptól egyértelművé válik. Attól a pillanattól kezdve, hogy kinyitja a szemét, mosolyog, kacarászik, és a lábunkról is levesz, mire ráébredünk, hogy egyáltalán nem mi parancsolunk. Bár nem a legkönnyebben kezelhető gyerek, minden bizonnyal egyedi és nagyon kreatív.


Babaszoba-horoszkóp Vízöntő babáknak

A Vízöntő eleme a Levegő, a kék végtelenség. A kék a kiegyensúlyozottság, a nyugalom és a béke színe, kedvelője bölcs és óvatos, aki mindig a kiegyensúlyozottságra törekszik. Nyugtalanságát, zavaró indulatait egy ideig képes magába fojtani, eltitkolni környezete elől, miközben szeretetet vár, s azt kellőképpen képes viszonozni is. A világoskéket vagy türkizkéket kedvelő Vízöntő gyermek nagyon tud szeretni, de valójában függetlenségre vágyik, sőt, lehet állhatatlan természetű is. Hajlik arra, hogy ösztönei szerint cselekedjen.

A kék szín kedvelőjeként hajlamos lehet az elmélyülésre, visszahúzódásra a világ elől, így a kék bármely árnyalata ideális választás lehet a babaszobában. Ez a szín nyugtatólag fog hatni a gyermekre, ami jól jöhet egy-egy hisztiroham utáni lenyugváshoz is. Akár teljes falfelületeket is festhetünk kékre, vagy választhatunk kék mintás tapétákat, függönyöket. A fehér és a zöld ugyancsak megtalálható a Vízöntő színvilágában. A szűzies fehér bátor individualitása és a kiegyensúlyozottság páncélját jelképező, a természetben mindenütt felbukkanó zöld a Vízöntő legjellemzőbb vonásairól, a minden iránt nyitott szelleméről árulkodnak. Ezeket a színeket is nyugodtan becsempészhetjük a babaszobába, például a kiegészítők – függöny, textilek, díszpárnák, szőnyeg stb –  választásakor. Fiús babaszobában akár a sötétebb árnyalatok, mint a sötétkék, az éjkék, vagy az élénk türkizkék, petrolkék színek is nagyszerűen mutatnak: 

Kattints a nagyobb képekért!

A bababútort illetően a legjobb, ha fehér alapbútorokban gondolkodunk, esetleg ezeket egészítjük ki egy-egy feltűnőbb, színes darabbal, mint például egy limezöld pelenkázókomóddal vagy puffal. Kislányos szobákban a világosabb kék árnyalatok, a babás kékek, a halvány türkizkék, púderesen lilás ibolyakék színek illenek:

Ezeket a lágyabb kékeket kombinálhatjuk fehérrel, limezölddel, citromsárgával, kevéske rózsaszínnel, pinkkel, fűszerezhetjük csipetnyi pirossal. De lányos szobába is választhatunk sötét éjszínkék falszínt, ami arannyal elegáns hatást kelt, míg barackvirágszínnel párosítva igazán bájosan mutat:

Kattints a nagyobb képekért!

A Vízöntő gyermek egy kis zseni, rendkívül agyafúrt, alapvetően technikai beállítottságú, így nem véletlenül vonzódik az elektronikai és műszaki dolgokhoz. Ezek izgatják műszaki agyát. Figyeljük meg, amint első lépései egyenesen a telefon, a tévékészülék, vagy a számítógép zsinórjaihoz fognak vezetni. Inkább kössük le valami egyéb érdekes és biztonságos dologgal. Amikor kihúzzák az elektromos vezetéket a konnektorból, vagy a számítógép zsinórjai közül somfordálnak elő, tegyük őket arrébb egy határozott „nem” kíséretében, és nyomjunk a kezükbe egy köteg ragasztószalagot, vagy valami ehhez hasonló biztonságos „felnőtt” tárgyat, amivel még nem játszott azelőtt.

Játékok választásánál előnyben részesíthetjük a technikai, mechanikus, konstruktív építő és szerelő játékokat. Mind a fiúk, mind a lányok imádni fogják a technikai kütyük kicsinyített változatait, a játék telefonokat, játék laptopokat, iPad-eket, és mindenféle nyomkodós játékot. De ne lepődjünk meg, ha a többi jegy szülöttjeitől eltérően a mi babánk hamar rájön, hogy a színes műanyag játéktelefon nem tudja mindazt, amit apáé, anyáé tud. Keressünk inkább élethű, eredeti eszközökre megszólalásig hasonló, működő játékokat.  Jobb ha már előre felkészülünk rá, hogy a Vízöntő baba nagyon hamar megtanulja ezen eszközök profi kezelését és hiába is ellenkezünk, ezek használata mindennapjaink részévé válik. Igyekezzünk ésszerű határok közé szorítani a kütyünyomkodást, azonban tiltás helyett próbáljunk betartható – kompromisszumos – korlátokat, szabályokat állítani.


Babahoroszkóp – Vízöntő baba

A Bakkal ellentétben, ő nem tiszteli a törvényt, ha csak az ki nem érdemli. Ne is fáradozzunk azzal, hogy megmondjuk, mit tegyen, úgyis ő dönti el, mi számára a legjobb. Bár ez radikális eltérés attól, amihez családunk generációkon keresztül hozzászokott; s ellenkezik hagyományos nézeteinkkel is, legjobb, ha hagyjuk, hogy sodorjon az ár. Aggodalomra az adhat okot, hogy lázadó felnőtt válik belőle. Ne rágódjunk ezen, csak fogadjuk el, hogy ez így lesz. Azonban, amit most teszünk érte, eldöntheti, hogy forradalmi ötletei jó irányba terelik e a világot – vagy bajba sodorják őt.
Amint elkezd másokkal játszani és kapcsolatot teremteni, kiderül, hogy a normális dolgok nem hatnak rá. Míg a többi gyermek édesen mosolyog a tanító nénire, és az almáját is megosztja vele, addig a Vízöntőt az illető csak akkor hatja meg, ha vezetői képességei megfelelnek az elvárásainak.
A Vízöntő mágnesként vonzza az újat és a szokatlant. Ne higgyük, hogy a cukorkák és sütemények elrejtése elérhetetlen helyekre, kicsit is visszatartja ezt a gyereket. Bár szabad lelkű, de ravaszul kitart, így eléri céljait. Kisgyermekként addig fog üvölteni a sütiért, amíg be nem adjuk a derekunkat. Majd, mihelyst megtanul kommunikálni, vitatkozni fog, s éles logikájával arról próbál meggyőzni minket, miért is van szüksége arra a nagy adag cukor ellátmányra. És sikerül is neki. Mint a többi Levegő jegy, mint az Ikrek és a Mérleg, ő is nagyszerű közvetítő. Akaratereje is óriási, képes keresztülvinni és megnyerni egy vitát. Amíg azonban ezt el nem sajátította, meg kell tanulnia vissza fogni hisztérikus kitöréseit, hogy elérje céljait. Ismeri saját magát is, így gyengéit igyekszik mérsékelni. Nagy hatással van környezetére, és szereti, ha elismerik. Hajlamos a borúlátásra.

A Vízöntő csemetét nem érdeklik a szokások, utálják azokat, főleg, ha a szabadságukat, vagy másokét korlátozzák. Ha kétéves gyermekünkkel egy üzletben sorban állunk, és neki ki kell mennie a mosdóba, ne is próbáljuk megvárakoztatni. Nem lehet meggátolni, így jobb, ha felfüggesztjük tilalmainkat életünk hátralévő részében! Most el fogom mondani, hogy a megfelelő segítséggel Vízöntő csemeténk a legnagyszerűbb emberré válhat, akivel valaha találkozhattunk. A megfontolt Vízöntő felnőtt előrelátó, megelőzi korát, független a gondolkodása és viselkedése, bátor, egyenes, becsületes, emberbaráti, logikus gondolkodású, élénk, elragadó, és van benne egy adag zsenialitás. Miért várnánk el ettől a picitől, hogy ilyen adottságok mellett „normális” legyen? Függetlensége ellenére, muszáj megértetni vele bizonyos korlátok fontosságát, és megtanítani, miért nincs abban semmi rossz, ha számíthatunk a másikra.

Evés – Ne feledjük, hogy Vízöntő csemeténk kiszámíthatatlannak született. Ne is várjunk rendszeres, óramű pontosságú étkezéseket, mint a Baknál vagy a Bikánál. Csak a rendszertelenségre készüljünk, és minden rendben lesz. Azon sem kell meglepődni, ha a gyermek órákig semmit nem hajlandó lenyelni, majd később, egy óra leforgása alatt kétszer is enne. Először tartsuk magunkat különc étkezéséhez, s majd idővel, fokozatosan próbáljuk a rendszeres etetéshez hozzászoktatni.

Alvás – Csak annyit mondhatok, hogy alvási szokásai is hasonló szabálytalanságot fognak követni, hacsak nem Bika, vagy hasonlóan kiegyensúlyozott Hold jeggyel rendelkezik a gyermek.  Ne számítsunk csendes éjjelekre, s így legalább nem csalódunk. A szellemi világra van beállítódva, így szüksége van pihenésre, hogy regenerálódjon megterhelt fejecskéje. Ellenben nyugtalan alvó lehet. Ne törjük magunkat amiatt, hogy mindenképpen időben ágyba kerüljön. Észre sem fogja venni, hogy egy órával előrébb járunk, vagy elkéstünk a normálistól! Megeshet, hogy nehezen ébredezik reggel, és vígan ágyban töltené a fél napot, tovább szőve álmait. Magyarázzuk meg neki, miért fontos, hogy felkeljen. Mindig nyitott az értelmes magyarázatokra, ha nem is ért egyet.

Mozgási készségek – Mozdulatainak fejlődése, mint a fogmosás, öltözködés, cipőfűzés – mint minden más -, szabálytalan lesz. Olykor ragaszkodik hozzá, hogy mindent egymaga csinálhasson, és az eredmény félre fűzött cipő, és fogkrémes ábrázat lesz. Hagyjuk rá, vagy segítsünk neki mindenféle felhajtás nélkül. Ha nem érzi újdonsült önállóságát fenyegetve, nem kétséges, hogy másnap is kérni fogja a segítségünket.

Beszéd – A legtöbb babánál nyolc-tíz hónaposán feltűnik, hogy értik, amit mondunk, de ne lepődjünk meg, ha Vízöntő gyermekünknél ezt előbb tapasztaljuk. A lényeg, hogy tulajdonképpen nem kell meglepődni semmilyen tettén. Amikor látjuk, hogy a kiskutya felé pislog, amikor neve szóba kerül, rájövünk, hogy kezdi érteni a dolgokat. Talán nem ért minden szót, de a lényegét felfogja annak, amit mondunk. Ez a csöppség tudja, hogy fejezze ki érzéseit. Erős akarata van, és senki által nem hagyja befolyásolni magát. Nem szereti, ha bármire is kényszerítik, de elég intelligens ahhoz, hogy elfogadja a tanácsokat. Ha egyszer hozzászoktunk ellentmondásos természetéhez, már nem lepődünk meg többé, ahogy kedves megjegyzései és hisztis kitörései váltogatják egymást. A legjobban úgy kezelhetjük őket, ha őszinte, nyílt kommunikációra alapozunk. Sohasem kezdhetjük elég korán, A világ nem tűri el a primadonnát, de csodálni fog egy ígéretes tehetséget. Nagyon sok múlik a segítségünkön. Általában nem tiszteli a tekintélyt, viszont örökké tisztelni fog.

Tanulás – Az esze úgy vág, mint a borotva. Nem kifejezetten ügyes, kivéve, ha Hold jegye Szűz, vagy ehhez hasonló, de jó esze van. Megfigyelhetjük, milyen gyorsan felfogja és megérti a dolgokat már ilyen pici korban is. A Vízöntő kisgyermekek sokkal kíváncsibbak, mint „fejjel a falnak ” társaik. Egyre többet tanul a világról, és benne elfoglalt helyéről. Ezért folyamatosan próbálgatja a határokat. A mi tűréshatárunkat is próbára teszi, de ne feledjük, csak azt tudakolja, mit szabad és mit nem. Fent akar maradni sokáig, hogy megnézhessen egy műsort, vagy, hogy a bátyjával lehessen.

Közösség – Éles elméje szinte ragyog, ha emberek között van. El van tőlük ragadtatva, otthon, a baráti társaságban is, vagy a családban. Ne csodálkozzunk, ha belekotyog a felnőttek beszélgetésébe, és kifejti hozzáfűznivalóját. Arról van szó, hogy rettenetesen élvezi a társas csevejeket. Nem magányra született. Tagja a társadalomnak, és ezt ő is tudja. Ha nincsen testvére, gondoskodjunk elegendő családi összejövetelről, vagy hívjuk meg rendszeresen barátainkat. Még ha visszahúzódó is – Rák Hold jeggyel -, a félénksége mögött legbelül jól érzi magát emberek között. Jót tesz a közérzetének. Hároméves korára kifinomulttá válik társadalmi érzéke.

Útravaló – Mi a legbiztosabb módja, hogy a kis Vízöntő csodálatos emberré váljon? Először is tisztában kell lennünk szülői szerepünkkel. Vegyük tudomásul, hogy a kisfiunk vagy kislányunk sokkal készségesebben elfogad minket társként, mint szülőként. Ha a cipőfűzőjét kötjük, számíthatunk rá, hogy ő ezt sokkal jobban fogja tudni nálunk (mind a harmincéves cipőfűzési tapasztalat ellenére). „Én akarom!” – ezt fújja szüntelen, majd folytatja: „így nem lesz jó”. A barátság elfogadott, az irányítás nem.

 

Forrás: www.horoszkop-babahoroszkop.hu

Képek: Pinterest, ColorPalettes.net

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.