Babaszoba-horoszkóp – Szűz babáknak

A Szűz gyermek (Aug. 24. – Szept. 22.)

Már egész kicsi gyerekként aggodalmaskodó és kritikus lehet. Lelke és modora kifinomult, jó megfigyelőképességgel és logikával van megáldva. Nagyon éles látású, veleszületett intelligenciája sokszor kimagasló. Olyannyira rátapint a dolgok lényegére, hogy a felnőtteket szemrebbenés nélkül zavarba tudja hozni anélkül, hogy érezné, mennyire igaza volt valamiben, amit – korából fakadóan – elvileg meg sem érthetne. 


Babaszoba-horoszkóp Szűz babáknak

A Szűz gyermek kedveli a galambszürke, és a tiszta fehér színeket. Nagyon pontos és precíz, körülötte szinte mindig rend uralkodik. Otthonában mindennek meg van a maga helye, és ehhez a rendszerhez nagyon ragaszkodik. Nem tűri maga körül a nagyon színes dolgokat, a vad, fényes színek zavarják csendes, belső harmóniáját. A fehér szín a fenséges megjelenés, a szerénység, a védettség, de egyben a túláradó érzelmek és a távolságtartás kifejezője is. A fehéren és a világosszürkén kívül még esetleg a bézst és a természetes drapp színeket részesíti előnyben:

A Szűz gyermek babaszobájának berendezése legyen mindenképpen világos, letisztult, átlátható, semmiképp sem zsúfolt. Választhatunk skandináv stílusú, egyszerű vonalvezetésű hófehér alapbútorokat, melyeket mindenképpen világos kiegészítőkkel kombináljunk.  Érdemes azért arra figyelni, hogy a fehéret nem jó csak önmagában használni, érdemes más, esetleg finomabb, világos színekkel kombinálni, mert csupa fehér kórházra emlékeztető ridegséget okozhat. Próbáljuk párosítani világosszürkével, lágy tört színekkel, pasztell árnyalatokkal:

Kattints a nagyobb képekért!

A rózsaszín a Szűz második legkedvesebb színe, ami a fehérhez hasonlóan örök divat. Ez az árnyalat sejtelmessé és titokzatossá teszi viselőjét, kedvelőjét, ezért nem véletlen, hogy e szín a szerelem és a romantika színe. A rózsaszín, mint általánosságban a halványabb, finomabb színek arra utal, hogy aki ezt szereti, nyugalmas, csendes, békés életre vágyik és sok esetben tart az előre ki nem számítható dolgoktól, történésektől, szereti az állandó biztonságot, mint amit a rózsaszín jelent számára. A babaszobába választhatunk tört púderszíneket, esetleg barackvirágrózsaszínt, vagy lágy levendula árnyalatokat is:

A rózsaszín persze eléggé kötött, hiszen kislányos szobákban lehet csak tervezni vele. Azoknak, akik nem szeretnének csupa fehér kisfiús babaszobát, javasoljuk, hogy próbálkozzanak tört színekkel, bézzsel, drappal, halvány kékesszürkével kiegészíteni a fehér alapbútorokat.  A Szűz gyerekek kedvelik a csíkos, kockás és pöttyös anyagból készült öltözékeket, takarókat, lakberendezési tárgyakat is.

Kattints a nagyobb képekért!

A Szűz gyermek általában rendes, és harmóniára törekvő. Zavarja a kosz és a foltos, rendetlen ruhák, már korán bizonyítja rendszeretetét. A szobájában mindig rendet tart, ebben biztosak lehetünk. Nem duzzog a mindennapi feladatok miatt. Szeret jókat enni, s néha szívesen veszi, ha ágyban etetik. Kedveli a kifestőkönyveket, az állatokat, a virágokat, szeret a természetben sétálni. Gyűjti az apró játékokat, ragaszkodik a kis ajándéktárgyakhoz, ezért mindenképpen legyen egy kis polcrendszer, vagy vitrines szekrényke, ahol ezeket a számára kedves emlékeket, tárgyakat kiállíthatja.


Baba-horoszkóp Szűz babáknak

Önmegfigyelésre, szorongásra hajlamos, ezt dicsérettel, szeretettel, beszélgetéssel ellensúlyozhatjuk. Tipikus “képzelt beteg”, aki a legkisebb testi tüneti-elváltozást is nagyon nehezen viseli, és lelkileg összetöri a legegyszerűbb betegség is. A sport, a mozgás, az egészséges életmód sokat javíthat ezeken a problémákon, és hozzásegíti a gyereket ahhoz, hogy könnyebben kezelje a fel-felbukkanó betegségeket. A Szűz gyerek kíváncsi, de sokkal óvatosabb és megfontoltabb, mint például az Ikrek gyerek. Ragaszkodik a családjához, otthonához és a barátaihoz – akkor érzi igazán jól magát, ha szerettei körében lehet. Lelkileg kissé labilis, érzékeny, de ez sokban függ a környezetében élő emberek hangulatváltozásaitól. Egy megbízható anyuka és egy erős kezű apuka mellett a kicsi megnyugszik, szorongása alább hagy. Az óvodában sokszor koravénnek titulálják, pedig csak érettebb, okosabb, mint a többiek, és jól elszórakoztatja magát. Szereti a könyveket, a zenét és a felnőttek társaságát. Szívesen kirándul, utazik. Boldog, ha állatok közelében lehet. Kedveli a virágokat, növényeket és általában a természetet. Az iskolában inkább a háttérben marad, de észbeli képességei folytán előbb-utóbb népszerűvé válik a többiek között. Iskolásként – bár jó tanuló – hajlamos a felelések, megmérettetések miatt a szorongásra. Aggodalmaskodik a versenyek, szereplések miatt. A szülő sokat segíthet neki, ha megtanítja, de nem zsarolja a pontossággal. Általában kitűnő tanuló, és kiváló nyelvérzékkel rendelkezik. Tornaórán is jeleskedik, szívesen sportol, és jó helyezésekkel végez.

Alvás – A Szűz baba kedveli a kényelmes, nyugodt alvási és étkezési körülményeket. Boldogságigénye óriási.

Közösség – Mivel meglehetősen szégyenlős, a játszótér ijesztő helynek tűnhet számára. A külső szemlélő tartózkodónak, zárkózottnak láthatja. A szülőknek mindent el kell követniük, hogy erősítsék a Szűz gyermek önbizalmát. Érzékeny a családi hangulatra, összetartásra. Ugyanazokhoz az emberekhez és helyekhez ragaszkodik. Kiegyensúlyozottságához nagyon fontos, hogy boldog és nyugodt családban éljen. Lekötik az izgalmas emberek, az érdekes helyzetek, de szeret egyedül is lenni és játszani. A későbbiekben főleg azok lesznek jó barátai, akikkel kiskorában együtt játszott. Kamaszként hirtelen minden ellen lázadhat. Erélyesen kritizál, kifogásol. Így alakítja egyéniségét. nagyon hamar kiderül, hogy ezzel sérülékenységét és önbizalomhiányát próbálja leplezni. Ilyenkor a feszültség oldásához nagy szüksége van a bensőséges beszélgetésre.

Beszéd – Szereti, ha békén hagyják. Nagyon finoman kell kifürkészni az érzéseit, és kitalálni a vágyait. Ha akarja, nagyon jól meg tudja értetni magát. Csak ne siettessük, saját ritmusa van. Nagyobb korában gyorsan és választékosan beszél, lexikális tudása hatalmas. Jó kommunikációs képessége, fejlett intelligenciája és remek humora van. Csípős nyelve ellenére nagyon rosszul tűri, ha ő kerül pellengérre, és mások rajta köszörülik a nyelvüket. Végül persze mindig ő kerül fölénybe, és általában győztesként hagyja el a “csatateret”.

Tanulás – Intelligens, pontos, gyakorlatias és érdeklődő gyermek. Olykor kényelmesen hátradől és csak szemléli a történteket. Megfontolt, jó megfigyelő, nem sajnálja az időt arra, hogy elemezze a dolgokat. Szelíd, nemes és finom, ugyanakkor félénk és szűkszavú. Rendes, tiszta és szorgalmas diák. Füzeteit nem csúfítják el pacák, szamárfülek, írása tiszta és jól olvasható. Jó tanuló, segítőkész, ezért könnyen a tanárok kedvencének tarthatják, pedig nem ez a helyzet. Egyszerűen csak szeret szorgoskodni. Vizsgaidőszakban a szülők jól teszik, ha erősítik gyermekük önbizalmát, különben erőt vehet rajta az aggodalmaskodás, s rejtélyes betegségek jelentkezhetnek. A hosszú távú munkákért nem lelkesedik, de ne legyünk meglepve, ha órákig képes törni a fejét egy-egy feladaton. Ha elveszíti az érdeklődését munkája iránt, nemtörődöm és hanyag lesz. Ez valamilyen lelki zavarra utal, mivel az ilyen viselkedés ellenkezik a természetével. Ebben az esetben beszélgessünk vele, hogy kiderítsük a probléma okát. Nagyon érzékeny, érzelmi életére végtelenül tapintatosan, természetesen kell figyelni.

Sok benne a lemondás, a visszavonultsági kényszer és a lehangolódás, egészen a közönyösségig. Emiatt lesz félénk és határozatlan. Meg kell tanítani tehát merni. Amikor ahhoz a ponthoz ér, ahol az akadályok és nehézségek megbénítják és lemondásra késztetik, akkor kell meghatványozni az ellenálló képességét, legyőzni félelemérzetét és nem nyugodni, amíg a megkezdett vállalkozását teljesen és tökéletesen végre nem hajtotta. Nyújtson segédkezet a szülő az akadályok elhárításában, de úgy, hogy lássa el tanácsokkal, buzdítsa, és kényszerítse, hogy a gátlásait legyőzze. Ha nem használ a szép szó, akkor a szülő alkalmazhat apró büntetéseket is. Nem fogja a gyermek erősen a szívére venni a büntetéseket.

A szülő kötelessége elsősorban az, hogy rávegye, rászoktassa a gyermeket: ne más embert, vagy más dolgot bírálgasson, hanem saját magát, sohase alkosson ítéleteket más emberről, vagy más dologról addig, amíg önmagában alaposan meg nem gondolta és fontolta az ítéletét. Rá kell venni arra, hogy foglalkozzék alaposan azzal a dologgal, amit meg akar kritizálni. E téren leghatékonyabb eszköz, ha saját érzékenységén keresztül mutatja be a szülő, milyen fájdalmasak lehetnek a bár igazságos, de erős, vagy sértő bírálatok. Hiszen a Szűz-embernek épp az a fő hibája, hogy saját maga a legkisebb intést, az igazságtalanságnak a legenyhébb árnyalatát sem képes elviselni, ugyanakkor azonban nem tudja megérteni, hogy az Ő bírálata mást vérig sebezhet.

Útravaló – Szűz-gyermek érzékenysége nem csak érzelmi, lelki, hanem testi is, ami a szervezet leromlásához is vezethet. Ezért állandóan gondoskodni kell a testi edzésről. A hipochondria már iskolás korában is kiütközik nála. Kinevetni, kigúnyolni ezért őt soha nem szabad, hanem komoly magyarázattal kell belenevelni a biztonság és egészség érzetét. Fontos, hogy a szülő rászoktassa a gyermeket, hogy lássa meg a dolgokban a lényeget, és ne feledkezzék bele a részletekbe. Ezekben a – mint Merkúr gyermekei – hasonlatosságot mutat az Ikrek-jegyében születettekkel. Fontos, hogy a sokoldalúságban ne forgácsolódjék szét.

 

Forrás: www.horoszkop-babahoroszkop.hu

Képek: Pinterest, ColorPalettes.net

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.