Babaszoba-horoszkóp – Nyilas babáknak

A Nyilas baba (Nov. 23-Dec. 21.)

Ez a gyermek olyan ünnepélyes hangulatú és vidám, mint az az időszak, amelyben született. Nem valami érzékeny, megfontolt virágszál, hanem bátor kalandor, meleg, nyílt szívvel és nagy adag életörömmel. Bár a bohóckodásai és kalandozásai állandó aggodalom forrásai lehetnek, óriási rugalmassággal áldotta meg őt a sors, szertelen, lelkes, lépten-nyomon megbotlik és lenyúzza a térdét, de mindig talpra áll, megrázza magát, s már szalad is tovább.


Babaszoba-horoszkóp Nyilas babáknak

Nyilas baba szülőjeként az a feladatunk, hogy kielégítsük szüntelen mozgásigényét. Természetéből adódóan türelmetlen, és hamar észrevehetjük, hogy haragos lesz a kedve, ha túl sokat babusgatjuk. Semmiféle visszafogásért nem rajong. A pelenkacsere igazi küzdelem lehet a számunkra, mivel összevissza tekeregnek, hogy elmenekülhessenek. Gyorsan, már 8-9 hónaposan lábra állhatnak, és megtanulhatnak járni. Szereti őrült sebességgel élni az életet. Élvezi a hangoskodást és a vakmerő viselkedést. Később nehéz őket kordában tartani, mivel energiájuk határtalan, érdemes például labdajátékkal  lefárasztani vacsora előtt, hogy megszabaduljon fölösleges energiáitól, mielőtt vele töltenénk az egész estét!

A kék és piros szín fejezi ki legjobban a Tűz-elemű Nyilas gyermek változó, átalakuló jellegét, szeretetreméltóságát és értelmi képességeit. A kék  a kiegyensúlyozottság színe, ám ez a Tűz elemű Nyilasnál állhatatlanságban és végtelen függetlenségre törekvésben nyilvánul meg. A piros színt kedvelő Nyilas gyermek aktív, lobbanékony természetű, akit kudarcai mindig újabb lehetőségek felkutatására, magasabb célok elérésére sarkallják, féktelen szenvedélyessége türelmet igényel, domináns természete megértést.

A babaszobában is kombinálhatjuk e két színt, mely igazán trendi, uniszex stílusú, különleges gyerekszobát teremthet. Ideális választás lehet ezekre színpárokra egy nautikus, matróz stílusú berendezést tervezni, de fiús szobákba a repcsis, vitorlás, sportos, futball/baseball stb. tematika is szuper megoldás. A  nyilas gyermek mindezeket imádni foga!

Kattints a nagyobb képekért!

A lányos babaszobákban lágyíthatjátok a sötétkék-sötétpiros párosítást, ha inkább világosabb égszínkék vagy türkizkék árnyalatokat kombináljátok lágyabb eperpirossal, esetleg hússzínnel, sötétrózsaszínnel, barackvirág színnel, vagy ezüstös világos szürkével:

Kattints a nagyobb képekért!

Tudnotok kell, hogy a Nyilas gyermek számára nem csak a babaszoba, az egész lakás igazi játéktér lesz.  Pár hónap és azt veszitek majd észre, hogy minden a feje tetején áll, ő össze-vissza dobálja majd a nappali díszpárnáit és bunkit, meg akadálypályát épít belőlük. A lépcsőkorlátot csúszdának használja, a dohányzó asztalról ugrál a kanapéra… Ezért érdemes olyan gyerekszoba berendezésben gondolkodnotok, ami a lakásban töltött idő alatt is lefoglalja mozgásigényét. Az ő szobájában érdemes emeletes ágyat csináltatni, az oldalában csúszdával, a plafonra hintát és húzódzkodó gyűrűket, a falra bordásfalat szerelni. A játékai közt legyen füles ugráló gumipaci, később óriás fittness gumilabda, ugrálóiskolás mintájú szőnyeg, hulla-hopp karika, ugrálókötél stb.

Kattints a nagyobb képekért!

Ha már nagyobb gyermek szobáját kell berendezni, tartsátok szem előtt, hogy a Nyilas nagyon kedveli a merész, fényes színeket, kamasz korban is a mályvák, a kékek és a bíborok vonzzák. Gyűlöli azonban, ha a bútorszövet vagy a függöny túl sok, erős színt tartalmaz. A színek effajta keveredése egyszerűen taszítja. Otthona inkább vidám, eklektikus, mintsem modern és kifinomult. Bútorait legszívesebben telerakja díszes párnákkal, trófeákkal, melyek messzi tájakon tett utazásaira emlékeztetik, ezért érdemes olyan nyitott szekrénykéket, polcokat beállítani a szobába, mely alkalmas lesz ezeknek az emlékeknek a tárolására. A falat díszíthetitek majd a sok-sok emléket őrző színes képpel, fotóval is.


Babahoroszkóp – Nyilas baba

Ugyanúgy, mint a Kos és az Oroszlán, a Nyilas is Tűz jegy, és ebben nem is kételkednénk egy másodpercig sem. Olyan, mint egy kis tűzgolyó, szertelen, lelkes, lépten-nyomon megbotlik és lenyúzza a térdét. A Nyilas gyermek minden értelemben izgága. Túláradó jókedvét mulatságosnak, idegesítőnek és egyben zavarónak találhatjuk, de egy biztos: unatkozni nem fogunk mellette.
A hűvös Skorpióval ellentétben, a Nyilas mindent kiad magából. Előfordul, hogy a falra mászunk végtelen kérdezgetéseitől: „Ez mi?” „Hová megyünk?” „Miért ez van rajtad?” vagy „Ki ez az ember?”, de vele mindig tudjuk, hányadán állunk. A Nyilas babát kényszeríti valami, hogy mindent megértsen és felfedezzen, ami az életben csak létezik. El lehet képzelni, hogy gyakran éri hideg zuhany, de egy kis mosoly, vagy pár csepp könny kíséretében gyorsan megrázza magát, és újra nekiiramodik. Úgy pattan vissza, mint a gumilabda, bámulatos a teherbírása, s az, ahogy az élet megpróbáltatásait könnyedén átvészeli.
A világ az ő tanítója, és eleped, hogy megtanulhassa a leckéket. Olyan, mint egy gumilabda, ami csodával határos módon képes lepottyanni, vagy elkövetni egy hibát, majd szinte azonnal felpattanni. Ne is próbáljuk őt megóvni az élet pofonjaitól. Mennél többet hibázik, annál jobban gyarapodik.
Míg a Rák gyermeknek éreznie kell az otthon közelségét, a Nyilas szabadságát véletlenül se korlátozzuk. Ne próbáljuk bezárni vagy lekötözni, hacsak nem kivételesen szükséges. Nincs szüksége nagy felhajtásra, csak tömérdek szeretetre és szabadságra!
Tartsuk mozgásban, így kieresztheti a felesleges gőzt. Majd, amint megtanult járni, vonjuk be a játékokba. Veleszületett sportos hajlama van, rendezett mozgással, erős lábakkal. A többi Tűz jeggyel együtt, mint a Kos és az Oroszlán, szüksége van rá, hogy kifejezhesse magát fizikailag, mentálisan és érzelmileg. A Nyilas gyermek született optimista. Bármilyen nehéz legyen is az élet, őszintén hiszi, hogy a dolgok jóra fordulnak. Olyan gyerek, aki képes mosolyogni és boldognak lenni a nehéz időkben is, mert van valami, ami a jövő felé hajtja, és az ismeretlen kalandokba űzi. Az első iskolanap, fogorvosi vizsgálat, vagy egy hosszabb utazás, mindezek nem okoznak gondot, mint más félénkebb gyerekeknél. Természetes utazó, és kimozdulni számára mindig élvezet, mindegy, hová vezet is az útja.
Képes egy kicsit elbízni magát, és túlértékelni saját képességeit. Ennek a gyermeknek az önbizalmát nem zúzzuk darabokra azzal, ha a szemébe mondjuk az igazságot.
Van egy másik oldala is fejlődő Nyilas csemeténknek: a természetes hajlandóság a tanulásra. Még mielőtt elégedetten hátradőlnénk: ez nem a hagyományos értelemben értendő. Míg magas intelligenciája, ami egyben az igazság felfedezésének vágyával párosul, a könyvek bújását eredményezi, könnyen elunhatja magát. Gondoskodjunk kellő mennyiségű könyvről (később sokkal szívesebben beutazza a világot művelődés végett, minthogy poros kötetekből nyerje tudását). Azonban, látszólagos tanulási képességi hiányának és mókakedvének ellenére, meglepően jó érdemjegyeket kap, és könnyedén leteszi a vizsgákat. Természetes kalandvágya később vakmerő fizikai sportokban jut kifejeződésre, tudásszomjának oltásával párosulva.
A türelem nem erénye, de hihetetlenül találékony. Csak adjunk a kezébe egy gombolyagot, néhány kartonpapírt, színes ceruzát, és ő mindenféle furfangos ketyegő masinát és eszközt tákol belőlük. És amilyen gyorsan megszülte az ötletet, majd megalkotta a tákolmányt, olyan nagyvonalúan túl is lesz rajta, és készen áll a következő kihívásra.
Ez az egyik dolog, amiben nagy segítségére lehetünk. Ugyanis a Nyilas gyermek tehetsége szerteágazó, viszont önuralomnak is híján van, így figyelme, koncentráló képessége könnyen elvész.

Evés – A Nyilas baba csintalan és jó természetű, sokat mosolyog és kacag. Utálja, ha ráerőszakoljuk azokat az étkeket, amiket nem szeret, de mindig boldogan megkóstol új dolgokat, és örömét leli bennük. Első szilárd falatjai igazi kalandnak számítanak – minden szóban forgó csemetének! Az evés öröm számára, egészséges étvágya van, de olyan dolgok is izgatják, amik árthatnak neki. Tanítsuk mértékletességre, ami nem lesz egyszerű feladat, de annál hasznosabb.

Alvás – Ez a baba imád kirándulni, és jobban alszik, ha kellő mennyiségű friss levegő érte. Próbáljuk meg mindennap legalább egyszer kivinni, óriási örömöt okoznak neki az elhaladó kutyák, macskák és idegenek, vagyis minden, ami mozog – csakúgy, ahogy ezeket is elragadtatja ez a csöppnyi teremtés. Amikor fáradhatatlan energiája elapad, valószínűleg nem okoz gondot az elalvás. Nem fokozatosan merül ki, hanem egyszer csak holtfáradtan esik össze, miután térdét zúzta egy hatalmas orra bukás után. Ez általában azt jelenti, hogy túl fáradt, és készen áll a pihenésre. Mennél többet játszik, annál inkább hajlunk arra, hogy bevezessük a délutáni szunyókálást mindennapi életébe.

Beszéd – Valószínűleg korán kimondja első szavait. Mint az Oroszlán, ő is nagy színész, és szeret lubickolni az elismerésben és csodálatban. Hamar rájön, hogy minél többet kommunikál, annál fé- nyesebben. ragyog: ez elég motiváció ennek a kis csillagnak. Nem kertel, kerek perec a lényegre tér. Ez a nyílt kommunikációs stílus meghökkentő lehet. Tipikus. Nyilas jellem, s egyben pozitív tulaj- donság. Azonban figyelmeztetnünk kell rá, hogy legyen tekintettel a sértődékenyebbek érzéseire is. Ne feledjük, hogy ezeknek a gyerekeknek élénk a humorérzékük, és bármit megtesznek, hogy meg- nevettessenek.

Tanulás – Ez az apróság gyorsan tanul vakmerősége révén. Kilenc és tizenkét hónapos kora között sokféleképpen tudtunkra adja, hogy szépen gyarapodik, és tanul a körülötte lévő világból. Sokkal többet tanul a világról közvetlen érintkezések által. Az óvatosabb és visszafogottabb jegyek- kel ellentétben, elébe megy a kalandoknak, és ez által gyorsan tanul. Úgy vág az esze, mint a borot- va. Humorral nagyszerűen nevelhető ez a konok Nyilas gyerek. Ahelyett, hogy lehordanánk, tréfál- kozzunk el a viselkedésén, és nem állja meg, hogy el ne kuncogja magát. Határozottan könnyebben tanul megértéssel, mint tiltásokkal. A korlátok ellen mindenáron tiltakozik.

Közösség – Szereti az embereket, és felkapja a fejét, ha egy idegen a babakocsija felett kémleli és csodálja őt. Merész közeledése az idegenek felé, olykor jogos aggodalomra adhat okot. Azonban, ha a jó oldalát nézzük, nem kell nyugtalankodnunk miatta, ha idegen házban, vagy hotelben töltjük az éjszakát – imádni fogja a kalandot és az új embereket, akik mind azért vannak, hogy gyönyörköd- jenek benne és méltányolják bohóckodásait. Társaságkedvelő, mire 3 éves lesz, könnyedén teremt barátságokat. Mindig felszabadult és vidám, nagy adag lelkesedése, mókakedve és durva tréfái nép- szerűséget kölcsönöznek neki. Közvetlen viselkedése és félénkségének hiánya azt is jelenti , hogy könnyen boldogul a felnőttvilágban, és már ebben a korban meglehetősen érett.

Útravaló – Szabadságszeretete nem engedi, hogy közeli kapcsolatokat teremtsen olyanokkal, akik túlzott követelményéket támasztanak. Rengeteg barátja lesz, akik értékelik szívélyességet, jókedvét és lelkesedését, de azt ne várjuk, h idejét kizárólagosan egy személlyel töltse. Árasszuk el, amennyire csak lehet, szeretettel ,gyengédséggel, örömmel és jókedvvel , és segítsünk neki, hogy tömérdek energiáját hasznosan vezesse le. Tanítsunk neki sokat az életről, de ne kényszerítsük semmire, mert lázadó természete van. Az sem érdekli, ha pólójának elejét veszi hátra, vagy kifordítva hordja. Tulajdonképpen, ha ezt megemlítjük neki, valószínűleg csak nevet egy jót, és még elégedettebb lesz magával. A szokások nem vezérelvei. Sokkal inkább hajlik az eredetiség felé, és mindig egy lépéssel előrébb jár. Legfőképpen az igazságot kutatja, és ez mindig vezérfonala marad.

 

Forrás: www.horoszkop-babahoroszkop.hu

Képek: Pinterest, ColorPalettes.net

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.