Babaszoba-horoszkóp – Halak babáknak

A Halak gyermek (Febr. 20-Márc. 20.)

Halak csemeténk bűbájos, rejtelmes teremtés, aki boldogabb ábrándozásaival a holdsugarak fényében álmodozva, mint gyermekkora durva világában. Kiszámíthatatlan, de nem olyan rögeszmés módon, mint a Vízöntő. Érzékeny és befolyásolható, a körülvevő ingerek átjárják, amelyeket visszatükröz. Sebezhető és félénk, minden hangulatra és rezdülésre érzékenyen válaszol. Olykor visszavonul saját világába, máskor pedig túláradó jókedvvel ugrándozik és táncol.


Babaszoba-horoszkóp Halak babáknak

A Halak nagyon kedveli az opálos, pasztell színeket, mely lehet bizonytalan sárgás, kékes, zöldes, áttetszően színjátszó. Bizonytalan és megnevezhetetlen, mint a Víz-elemű Halak csillagjegy szülötte. Sokszínűségét a babszoba berendezése is visszatükrözheti, engedjük el mi is nyugodtan a fantáziánkat a babaszoba megtervezésekor! A türkizkéket és a tengerzöldet, kisebb mértékben a fehéret és a világosszürkét, barnát valamint a sárgát és narancssárgát is kedvelő Halak természete, épp oly kiszámíthatatlan, akár az opálból készült drágakő tompán színjátszó árnyalatai, válogassunk kedvünkre ezekből az árnyalatokból:

Az erőteljes egyéniséget kifejező ibolyakék, a befelé forduló, szívós és kitartó természetre utaló barna, valamint a másokkal való jó kapcsolatot kifejező sárga és a tekintélyt parancsoló aranysárga szinte elrendezi az opálszín mellett leginkább ezeket a színeket kedvelő Halak “opálos” bizonytalankodásait. A kék-sárga-barna színek párosítása akkor is jó választásnak bizonyul, ha például nem akarunk pasztelles színeket kisfiús babaszobába:

Láthatjuk, hogy az opálszínt kedvelő Halak gyermek elbűvölően kétértelmű, reménykeltő, mint a vízen áttetsző pasztell színek, vagy a tenger tükrén megtörő holdsugarak. Nem meglepő tehát, hogy többnyire eklektikus otthonban érzi jól magát, mely akár részben visszatükrözi a művészeteket is. A babaszobában így lágy pasztellszínek keveredhetnek, többféle stílusú, ízlésesen összeválogatott bababútorokkal, kiegészítőkkel, művészi képekkel, printekkel a falakon, különleges szőnyeggel, vagy díszes csillárral:

Kattints a nagyobb képekért!

Annyi oldala van összetett érzelmi természetének, mint ahány csiszolt éle van a gyémántnak. Ne feledjük, hogy ennek oka a rejtett áramlatokra és láthatatlan rezgésekre való különleges érzékenység. Ha a valóság túlságosan kíméletlen, a halak gyermek visszavonul szobájába, képzeletbeli világába, ahol órákat, napokat is tölthet. Különösen fontos ennek a gyereknek, hogy szeretettel, békével és harmóniával vegyük körül. Egész életében szüksége van ezekre, és ha nem találja meg őket a világban, ahol él, megteremti magának az ábrándozás világában. A babaszobában, gyerekszobában tehát mindig legyen egy kis sarok, egy hangulatos kis zug, ahová visszahúzódhat ábrándozni. Ha élénk, kifelé forduló családba született, akkor megeshet, hogy többet alszik, mint más gyerekek. Ha a nappali valóság bántja érzékeny természetét, egyszerűen kikapcsol, és visszavonul az alvás álomvilágába, ezért a kényelmes, hangulatos babaágy vagy saját kis alvókuckó elsődleges fontosságú a szobájában a pihentető alvás érdekében.

A képzőművészetek, a zene és a tánc segít kibontakoztatni érzékeny lelkivilágát, támogassuk ezeken a területeken. Meglehet, hogy művészi adottságai vannak, amik lehetővé teszik, hogy olyan művészi ágakban tevékenykedjen, mint a festés, vagy később a fotózás. Írassuk be zene- vagy táncórára. Hozzuk ki a legtöbbet természet adta tehetségéből, így ígéretes előadó vagy művész válhat belőle. Bár természete félénk, amikor emberek előtt szerepel, szinte kivirágzik. Szobácskája magányában szívesen alkot majd, így fiúk és lányok  szobájában is legyen kényelmes rajzasztal, ahol gondoskodjunk papírok és zsírkréták tömkelegéről. A szobát ne halmozzuk tele bútorokkal, középen hagyjunk elegendő teret hogy kedvére táncikálhasson, heverészhessen a szőnyegen! Nagyobb lánykák szobájában burkoljuk az egyik falat tükörrel és szereljünk eléje balett korlátot, kislányunk egyszerűen imádni fogja!


Babahoroszkóp Halak babáknak

El lehet mondani, hogy ez a gyerkőc született színésznő. Úgy képes váltogatni arckifejezését, hangulatát és helyzetét pillanatokon belül, mint a kaméleon a színét. Veleszületett beleérző képességgel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a körülötte élő emberek rezgései szinte súrolják őt. Jóllehet, néha kifejezetten eleven, óriási adag nyugalomra van szüksége. Egy másik gyerektől, tanártól, vagy szülőtől származó legcsekélyebb barátságtalan megjegyzés is megbánthatja őt. Érzelmeivel reagál a világra, mint a többi Víz jegy szülötte, a Rák és a Skorpió.

Azonban a Halakban nincs meg a Skorpió szívóssága vagy a Rák védőpáncélja. Emiatt könnyekben fejeződik ki fájdalma. Ne riadjunk meg túlságosan semmiségek okozta, szinte állandó pityergései miatt, így tud csak megbirkózni a dolgokkal. Ne legyünk meglepve, ha Halak gyermekünk megosztja gyengédségét mindennel, ami él és mozog, beleértve a kisállatokat, madarakat, sőt a rovarokat is. Puszikkal halmozza el kedvenc teknősét, és órákat játszik egy meglehetősen unalmasnak tűnő teremtménnyel.
Egyik legnagyszerűbb adottsága a fantáziája. Nem szabad elmondanunk neki, hogy a fantáziálásnak semmi köze a valósághoz. Tudja, hogy ebben mi tévedünk. Gyermekünk azonban annyira elmélyedhet saját képzeletvilágában, főleg, ha durvának érzékeli a külvilágot, hogy meg kell értetni vele, hogy valójában egyfolytában a Föld felett jár. Máshogy is teret engedhetünk képzelőerejének, mégpedig a képzőművészetek, a zene és a tánc által.

A Halak gyermek remek próbatétel lesz számunkra. Ne feledjük, hogy nem csak szavainkkal van tisztában, de érzi minden rezdülésünket. Akármilyen dühösek is vagyunk, próbáljunk pozitívak, higgadtak maradni és a gyermekünkre összpontosítani, különösen, amikor még nem tud beszélni, és nem értheti, mi folyik körülötte. Másokról is csak pozitívan, szeretettel vélekedjünk. Ha magánéleti nehézségeken megyünk keresztül, jusson eszünkbe, hogy ez a gyerek magába szívja fájdalmunkat, mintha csak az övé lenne. Noha lehetetlenség üvegburába zárni gyermekünket, mindent meg kell tennünk, hogy a kicsinyességtől és a rossz hatásoktól megvédjük őt. A kicsi Halak lelkének odaadó gondozása éppolyan fontos, mint testének ellátása megfelelő, tápláló étellel. Ha pozitívan állunk hozzá, gyermekünkből erős és egészséges felnőtt válik.
Hamar megtapasztaljuk, hogy bár természeténél fogva elég szolgálatkész, mégis éppoly akaratos, mint bármely más gyermek ebben a korban, toporzékol és visít, ahogy csak bír, ha nem úgy van, ahogy ő akarja. Teremtsük meg neki a biztonságot, árasszuk el csókokkal és öleléssel – de ne az ő kedve szerint. Meg kell tanulnia, hogy senkit nem játszhat ki.

Evés – Ezek az apró, kényes teremtések kiélvezhették az elmúlt kilenc hónap békéjét és nyugalmát, s most kitaszíttatnak a kíméletlen világba. Ez nehéz dolog számukra, és óriási nyugalomra van szükségük, ami szoptatásban, lágy zenében és gyengéd simogatásban kell, hogy megvalósuljon. Vigyázat, szereti, ha hosszadalmasan babusgatják. Nem kell sok idő, és rájövünk, hogy nagy erény a türelem. Később meglehetősen érzékeny a rezgések és a légkör láthatatlan világára. Az összes Víz jegy közül a Halak a legsebezhetőbb és a legérzékenyebb. Ügyeljünk rá, hogy nyugodt hangulatban etessük, lágy, csillapító zene mellett.

Alvás – Bár hevesen tiltakozott, hogy kikényszerítettük ebbe a durva, szemet sértően fényes világba, fellélegezhetünk annak hallatára, hogy ez a túlérzékeny csecsemő kétségkívül szeret aludni. A Vízöntő babákkal ellentétben élvezi a babusgatást, akárcsak mi (kivéve, ha fáradt, vagy éhes, amilyen általában)! Próbáljunk nyugtató zenéket hallgatni otthon a kedvenc rockzenénk helyett. A lármás zene és a hangos zajok könnyen felzaklathatják ezt az érzékeny kis lelket.

Mozgási készségek – Mint a többi Víz jegyűek, a Rák és a Skorpió, ő is szereti a vizet. Élvezni fogja a fürdetéseket, és vígan lubickol, míg biztonságban érzi magát és környezete is nyugodt és békés, nem pedig zaklatott vagy feszült. Mikor eléri a 2. évet már figyeli a levelek zörgését és zizegését az ablakon, és kezét a hangok ütemére rázza. Ha hagyjuk, kitotyog a kertbe az esőben, és ujjongva táncol körbe-körbe, megpróbálva elcsípni az esőcseppeket.

Beszéd – Halak csemeténk gyorsan tanul, mivel hihetetlen beleérző képességgel rendelkezik, és ezért ügyesen utánoz. Beszéljünk hozzá minél többet; bár meglehet, hogy nem ért minket, lelkesen gügyörészik vissza, és mi is jól szórakozhatunk. Olvassunk neki számtalan gyermekmesét is. Sohasem fogja igazán megszokni a mindennapok durvaságát, és gazdag fantáziavilágot fog maga körül kialakítani élete során. Bátorítsuk, hogy meséljen nekünk, ossza meg velünk gazdag fantáziavilágát. Olyan élethűen magyaráz képzeletbeli barátjáról, hogy nehéz lesz megkülönböztetni a képzelődést a valóságtól.

Tanulás – Utánzással is tanul. Ha beszélni akarjuk tanítani, ismételgessük neki a szavakat, és kérjük, hogy mondja utánunk. Megdöbbentő a tanulási képessége. Meg fogja tanulni lemásolni az emberek szokásait, még a nevetésüket is. Mivel fantáziavilága olyan gazdag és eleven, meg kell tanítanunk neki a kitömött tigriskéje, és az állatkerti, valódi nagymacska közti különbséget. Ezzel segítünk neki megkülönböztetni a valódi világot a képzelet világától már idejekorán. (Ezzel nem azt állítom, hogy a képzelet világa kevesebb a valódi, formális világnál, csak azt, hogy különbözik.) viselkednünk az ilyen érzékeny gyermekkel.
Ajándékozzuk meg sok-sok játékkal, hogy fejlesszük a képzelőerejét és kreativitását, segítsük őt, ahogy tudjuk. A Halak csemete bizonytalannak érezheti magát, amikor megtanul járni, és időnként visszatérhet a mászásra. Mivel rendkívül érzékeny, nem jól tűri a lármás zajokat és a kapkodást, amikor például porszívózunk, vagy a robotgépet használjuk. Gyorsan rájön, hogy a világ hatalmas, és inkább visszavonul a kellemetlen helyzetek elől. Irtózik a viszálykodástól, és nem ellenkezik, ha a szomszéd kisfiú elkobozza a játékát.

Közösség – Mint a többi Víz jegybéli szülött, ő is ragaszkodik ahhoz, amit ismer, és amit szeret, és ez ebben a kicsi korban különösen igaz. A Halaknak erős érzelmi természete van. Biztosítsunk neki minél több alkalmat arra, hogy korabeli gyerekekkel játszhasson, mert hajlamos saját világába menekülni, és egyedül szöszmötölni a játékaival. Segítsünk kialakítani benne a kedvességet és a részvétet, ami mozgatórugója a Halak jegy szellemiségének; ajándékozzuk meg egy aranyhallal.

Útravaló – A Halak is kettős jegy, csakúgy, mint az Ikrek. A Halak gyermek úgy nő fel, hogy egyik lába a földön jár, másik pedig a fantázia álomvilágában. Meg kell értenünk ezt a bonyolult teremtést, halmozzuk el rengeteg szeretettel és bölcs tanácsokkal. Határozottsággal álljunk hozzá, és bátorítsuk, hogy kibontakoztathassa sokoldalú tehetségét. Ha így teszünk, ezer-szeresen meghálálja szeretetünket, és törődő felnőtté válik, akinek a szíve csordultig tele van együttérzéssel minden élőlény iránt.

 

Forrás: www.horoszkop-babahoroszkop.hu

Képek: Pinterest, ColorPalettes.net

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.