Babakocsi vásárlás – nagy próbatétel leendő szülőknek

A fiatal házasságok legnagyobb próbatétele közismerten az első közös építkezés. Itt aztán egymásnak feszülnek az elképzelések, az indulatok, az ízlések és pofonok. Hamar kiderül, hogy a mézesheteken és a gyakori wellness hétvégéken még oly kedves, és udvarias párunkból előtörhet a perfekcionista szakiparos, a rámenős alkudozó, a magabiztos designer, és ezeket a tulajdonságait sajnos nem csak a kivitelező munkásokkal vagy tüzéptelepek eladóival, hanem velünk szemben is bőszen gyakorolja. Ha ezt az időszakot átvészeljük kisebb-nagyobb konfliktusokkal és kompromisszumokkal, akkor már nyert ügyünk van, az autóvásárlás meg sem kottyan majd a kapcsolatunknak. Ő kinézi a motort, a köbcentit, mi meg áment mondunk az autó színére, és slussz-passz. Igen ám, de mikor elkezd gömbölyödni a pocakunk a várva-várt első babával, újabb kihívások elé állít minket az élet: ez pedig nem más, mint a babakocsi vásárlás.

bd15dotty10_3_altpic_5

Rengeteg párral akkor találkozunk először üzletünkben, mikor megtudják, hogy kisbabájuk lesz, és hat hetes csöpp pöttyel a pocakban máris eljönnek babakocsi nézőbe. Jobban mondva a kismama elcibálja a leendő apukát bababoltba, aki még igazából fel sem fogta, hogy mi vár rá: felesége hamarosan egy fél vagyont tervez elkölteni csak babakelengyére.

A babakocsi persze mindig a lista első helyén áll, sokan már úgy érkeznek, hogy előtte alaposan utánaolvasnak az interneten és pontosan tudják, hogy mit keresnek. Magabiztosan sorolják nekünk a babakocsi vásárlási szempontjaikat, ami már első hallásra is túl sok(k) szegény apukának és csak a tizedik mondat után mer félénken közbevágni: “Micsoda?! Előre és hátrafelé is kell, hogy nézzen a sportkocsi?! Azt mégis hogyan?!” Aztán persze az eladó és anyuka mosolyogva megnyugtatja, hogy ezt nem egyszerre kell, hanem vagy előre, vagy hátra, de ez már úgyis alapfunkció egy valamire való multifunkciós sportkocsi esetében, úgyhogy nincs min aggódni. Aztán a kismama szeme hamar megakad egy felső kategóriás, mindentudó, ízléses design babakocsin, apuka meg dob egy hátast az árától. Úgyhogy az első benyomások általában nem hozzák közös nevezőre a szülőket. Aztán persze otthon jön egy kisebb csetepaté, hogy mégis milyen babakocsi jár a babának. Apuka szíve szerint venne egyet vaterán 20 ezerért, végül aztán csak-csak megenyhül a szíve a feleségén. Mégiscsak áldott állapotban van és nem lenne jó most felzaklatni őt, így titokban a munkahelyén apuka is elkezd utánaolvasni ennek a babakocsi témának. Innen már nincs megállás, feltámad a férfias vadászösztön, és előjön a sportkocsi vásárláshoz is hasonlóan elengedhetetlen műszaki érzék. Apuka hamar rájön, hogy ha már jó babakocsit keresnek, bizony 20 ezer forintnál több fogja bánni pénztárcáját…

Mégis mik azok a szempontok, amiket érdemes figyelembe vennünk babakocsi vásárlás alkalmával? Nézzük csak!

  • Multifunkciós legyen, azaz újszülött babának mindenképpen 3:1-ben babakocsit válasszunk. Az első 6-8 hónapban, amíg nem tud ülni, a mózeskocsi feltétet tudjuk használni a hosszú sétákhoz, mert a vízszintes fekvés a legjobb a baba gerincének. A sportkocsis ülő feltétet csak a már biztonsággal ülni tudó babáknak vegyük elő. Az általában 13 kg-ig (kb. 12 hónapos korig) használható autós hordozó a travel system-ek esetében rápattintható a vázra, így az autóban út közben elszenderedő kisbabát nem kell felébresztenünk, egyszerűen kiemelve a kocsiból rátehetjük a hordozót a vázra.
  • Fontos szempont az is, hogy milyen terepviszonyok közt fogjuk használni? Belvárosi sétákhoz, sima terepen? Vagy vidéken, dimbes-dombos, zötykölődős, murvás, vagy esetleg macskaköves utakon? Ez utóbbi esetben nagy gumikerekű, robosztusabb darabot keressünk, sima terepre a kisebb kerekű babakocsi is megfelel.
  • trilogy2016_1_Ha sokat járunk bevásárolni majd a séták alkalmával, jól jöhet a mély bevásárló kosár a kocsi váza alatt.
  • Ha autóval közlekedünk gyakran, sokszor kell majd ki-be pakolnunk a csomagtartóba, így nem mindegy a babakocsi mérete és súlya összecsukott állapotban. Továbbá nagy segítséget jelent és sok bosszúságtól óv meg minket, ha könnyen, akár egy kézzel is kinyitható a váza. 
  • A babakocsi alapfelszereltsége közé tartozhat téli lábzsák, pelenkázó táska, esővédő, szúnyogháló, napernyő, pumpa, pamut fekvőbetét, matracvédő stb. Ezek néhány márka esetében benne  vannak az alapárban, így akár 20-30 ezer forintot is megspórolhatunk azzal, ha nem kell külön megvásárolnunk ezeket a babakocsi kiegészítőket. Higgyük el, előbb-utóbb ezekre mind szükségünk lesz, hiszen a nyári babák is babakocsiznak majd télen és fordítva.
  • Az állítható magasságú tolókar jól jöhet, ha apa és anya nem egyforma magasak, így mindenki kényelmesen beállíthatja a magasságot a saját igénye szerint.
  • A levehető, mosható, bababarát anyagból készült huzat igen praktikus, hiszen a babakocsit is érheti baleset, pl. esős időben, vagy akár fagyizás közben…
  • Ideális, ha a kupolája szélesen kinyitható, esetleg cipzárral bővíthető, ez esős, szeles időben, és erős napsütésben tesz jó szolgálatot. Sok kupolát UV védelmet nyújtó anyagból készítenek, ezzel megvédhetjük babánk bőrét a káros sugarak ellen. A nyári fülledt időben még a nyitható szellőző nyílás is praktikus, illetve sok babakocsin átlátszó kémlelő ablakocska is van, hogy az éppen szundikáló babánkra tudjunk egy pillantást vetni, ha előre fele néz a kocsiban.
  • Apropó, jó, ha a sportkocsi – ahogy már fent is írtuk – előre és hátrafelé is tud nézni. Kisebb babák még általában anyával szemben, azaz hátrafelé utaznak, de a nagyobbak már előrefelé nézve sokat nézelődnek majd babakocsizás közben. Egyes márkák ezt úgy oldják meg, hogy a sportkocsit kétféleképpen lehet a vázra pattintani. Szuperül hangzik, ha a tolókar hátrahajtásával menet közben is változtathatunk az irányon, de mindenképpen próbáljuk ki, hogy ez a technikai megoldás nem megy-e a váz könnyű összecsukhatóságának a rovására. Tényleg olyan sokszor lesz szükségünk erre a funkcióra?
  • Hogy mi a jobb, a három- vagy négykerekű babakocsi, azt gondolom, inkább ízlés kérdése. Ma már a háromkerekűek is igen biztonságosak, nem borulékonyak és sportos, divatos megjelenésűek.

Ha kistestvért is tervezünk, a babakocsinak akár 4-6 évig is bírnia kell a strapát, ezért mindenképpen jól gondoljuk meg a vásárlást. Nehogy egy olcsóbb, alacsonyabb kategóriájú kocsival pórul járjunk és pár év múlva újat kényszerüljünk vásárolni, így végül többe kerül majd a dolog, mintha beruháztunk volna egy márkásabb, strapabíróbb, uniszex darabba.

inglesina_quad_intense_red_black_7

Ha a fenti szempontok alapján értékelitek azokat a babakocsikat, melyeket első körben kinéztetek, könnyebb lesz összehasonlítani az árakat, hiszen akkor már pontosan tudni fogjátok, mit vártok el egy “jó” babakocsitól. Ha kérdésetek lenne, forduljatok hozzánk bizalommal, Noroco Baby üzletünkben szakszerű tanácsadással segítjük a babakocsi választást. Szívesen megmutatjuk, hogyan lehet kinyitni, összecsukni a babakocsikat, és ki is próbálhatjátok azokat üzletünkben. Vagy megnézhetitek Noroco Baby Shopunk multifunkciós babakocsi kínálatát. Várunk Bennetek szeretettel!

Tetszett a cikk? Kövesd Noroco Magazinunkban megjelenő cikkeinket, bejegyzéseinket!
Iratkozz fel hírlevelünkre:
feliratkozas

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.