A hintázás öröme

Hintázni mindenki szeret…

Emlékezz csak vissza Te is mennyire vártad, hogy anyukád kivigyen a játszótérre. A hintázás fejleszti az egyensúlyt, a mozgást, a térben való tájékozódást, finommotoros mozgást, miközben oldja a belső feszültséget, ellazít, elaltat.

Minden baba ösztönösen igényli az édesanyja karjában való ringatást. Ez teljesen normális fizikai szükséglete a babádnak, hiszen már a pocakodban is hónapokon át ringatózott. Nem véletlen az, hogy a síró kisdedeket karban ringatva lehet a legkönnyebben megnyugtatni és elaltatni. Ezt minden anyuka jól tudja. Természetes anyai reakció, hogy a síró kicsit az anyukája felveszi és ringatja. Sokan azonban félnek attól, hogy a pici el lesz „kapatva”, és soha nem lehet majd lerakni. Ezek a babák gyakran egész nap anyukájuk kezében vannak, mert ahogy leteszik Őket azonnal sírásba kezdenek. Ennek várható következménye, hogy anyuka hamar kimerül, a ház szalad, a mosatlan ruhák lógnak ki a szennyesből és így tovább… Nos, a babádnak a legjobb a ringató karjaidban ezt bizton állíthatjuk, de hogy megtaláld az egyensúlyt és legyen Neked is időd önmagadra lehetőleg megőrülés és kapkodás nélkül, és kisbabád szükséges törődést is megkapja azt javasoljuk, Te is hintáztasd.

Milyen hintát használj?

– ami nulla éves kortól használható
– ami a legjobb anyagokból készült
– aminek gyártója szakértelméről és minőségéről híres
– aminek fejlesztések és több évre visszamenő tesztelések vannak a háta mögött
– aminek biztonságos a rugója, kötélzete

Az ADAMO vászonhinta BIO pamutból és természetes anyagokból készült és NULLA éves kortól használható. Jól olvastad! Nem kell várni míg a baba ülni tud, hiszen az ADAMO-val biztonságosan ringathatod kisbabádat ahogy a kórházból hazaértetek, és a legjobb benne az, hogy 3 éves korig (vagy maximum 15 kg-ig) használni is tudjátok. Meglátod majd milyen nagy kedvencetek lesz ez a bölcsőhinta. A babádnak azért, mert ringatva és hintáztatva van, ami őt ellazítja és elaltatja. Neked pedig azért a pihentető fél órákért illetve órákért, amikor a csecsemődet biztonságban tudva végzed a napi teendődet vagy végre te is lepihensz egy picit.

Ha a picid pedig már nagyobbacska a lábait előre kidugva, a rugónak köszönhetően már felülve hajthatja magát és ugrálhat benne, ezzel a hintázási élmény egy teljesen új dimenzióját felfedezve. A hintát használhatjátok a lakásban a plafonra szerelve, vagy a hintaállványon, sőt, akár a szabad levegőre is kivihetitek.

Az ADAMO hintákat a gyermekekre tett pozitív hatásai miatt ma már több mozgásfejlesztő, konduktor és fejlesztőközpont is jó szívvel ajánlja. Nem csak a mozgásterápiában van jelen, hanem a koraszülöttek súlynövekedésében is óriási sikereket érnek el a Heim Pál Gyermekkorházban.

Az ADAMO már 10 éve bizonyít. Nem csak a mozgásfejlesztésben segít, de minden szülőt átsegít a kritikus időszakokon, mint a fogzás és a pocakfájás!

Az ADAMO hinta a beszerzése a legjobb döntésem volt második kisfiam születésekor. Az első hónapokban alig volt egy nyugodt percem. Állandóan az ölemben szeretett volna lenni, ha egy percre letettem, máris heves sírásban tört ki, azonban a nagytesóra is szerettem volna több időt szakítani és a főzés, házimunka sem maradhatott el. A baba altatására, megnyugtatására a nagytestó mellett nem tudtam volna napi több órát szentelni, az ADAMO hintában azonban könnyen elaludt, jókat szundikált és az esős napokon szuperül kihasználtuk vele a játékidőt is. Most már másfél éves, de még mindig imád az Adamoban hintázni, rugózni.

Maczkó Nóra, gyakorló anyuka

Már rendelhetőek az új 2017-es színek, nézd meg a teljes ADAMO színválasztékot a Noroco Baby Shopban!


De miért jó pont az Adamo hinta a babák, kisgyermekek számára?

– Bősenbacher Tímea, konduktor-mozgásfejlesztő, szenzoros integrációs terapeuta, Pfaffenrot manuális terapeuta szakmai ajánlása:

A hintát ajánlani tudom minden szülőnek, mert a korai szakaszban is biztonságos. A puha szövet a gyermeket körülöleli, megnyugtatja és a koponya ezen a süppedő felületen nem deformálódik el. A picik előfordul, hogy elalszanak benne, de ez sem probléma!
Később amikor már gyermekünk aktív és lábát kilógatja, akkor is biztonságos. A kiegészítő rugó segítségével a le-fel irányokban is adhatunk babánknak ingereket a tapasztaláshoz. A  nagyobb gyermekek pedig megtanulják magukat is hintáztatni, mozgatni anélkül, hogy lábuk leérne, rosszul terhelnének talpukra.

A hinta kialakítása révén babánk először fekve használja, de később, ha már képes arra , hogy a hintában felhúzza magát, akkor ezt kapaszkodva megteheti. A hinta ebben nem korlátozza a kicsi fejlődő mozgását, de nem ad a kezdetleges üléshez merev támaszt, így gyermekünk nem terheli túl gerincét, mert elfáradva visszafekhet a hinta belső párnájára.

Az Adamo hinta rögzítése a plafonba egy ponton történik, ezért a gyermeket minden irányba meg tudjuk hintáztatni akadály nélkül. Javasolt a kicsi jobbra-balra, előre-hátra, fel-le és körbe hintáztatása korának megfelelő intenzitással.
Speciális célokkal is használjuk a FejlesztőHázakban az Adamo hintát. Mamás mozgásfejlesztő csoportjainkban egészen baba kortól vizsgáljuk a gyermekek idegrendszeri érését és megtanítjuk a szülőknek, hogy saját gyermekük fejlesztéséhez individuálisan mire van szükség, milyen gyorsan, hányszor hintáztassa a kicsit a család.
Terápiás programot is összeállítanak a FejlesztőHáz szakemberei különböző problémával, fejlődési elmaradással érkező gyermekek számára (ilyen például a beszédindító mozgásterápia). Nagyon fontos ilyen esetekben azonban a szenzomotoros fejlesztő szakember tanácsát kikérni! A tervezett szenzomotoros tréning otthoni használata során is alkalmazható az Adamo hinta mivel a legtöbb édesanya napközben egyedül van gyermekével, így nem tudja a plédben hintáztatós feladatokat másképp kivitelezni.

Amennyiben hintát választanak kisbabájuknak, akkor tehát a fent leírtak alapján válasszanak! Ne feledjék, hogy a hinta gyermekük fejlődésének nagyon jót tesz, de okosan szabad csak használni, figyelve a gyermek igényeire, motivációjára, mozgásfejlődésének ütemére és a hintában töltött idő hosszára. Az Újbudai FejlesztőHáz Gyermekfejlesztő Központ vezetőjeként és 3 gyermek édesanyjaként is szívből ajánlom ezt az igényesen kialakított hintát!

Forrás: https://adamohammock.com/hu/oldal/szakertoi-velemenyek

Képek: Noemi Janossy Photography

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.