30 ötletes krétafal

Nagy kedvencem most a krétafal. Nem tehetek róla, egyszerűen beleszerettem. Végre valami, ami engedi kiélni a kreativitásunk és így a lakásunk – vagy akár annak csak egy kis szelete – dinamikusan változó, hangulatunkat tükröző önkifejezési formává válhat. Így igazán testet ölthet a mondás, miszerint nem mi vagyunk a lakásért, hanem a lakás van értünk. A lakóterünk együtt lélegzik velünk. Ha szomorúak vagyunk, felvidíthat egy krétafalon hagyott kedves reggeli üzenet a párunktól, vagy éppen teret adhat a pozitív energiák felszabadulásának néhány önbizalmat erősítő hívószó felfirkálása. Az alábbi 30 ötletből is láthatjátok, bárhol helyet találhatunk a krétafalunknak.

 Krétafal lehet az előszobafal, üzenőfal, vagy falinaptár, lehet nappali, étkező vagy konyha dísze is. Lehet a dolgozósarokban az íróasztal felett a hirtelen eszünkbe ötlő gondolatok gyűjteménye. És ne feledkezzünk meg arról, hogy a gyerekeknél jobban senki se fogja élvezni a krétafalat, ahogy már egy korábbi inspiráló cikkünkben is írtam, a gyerekszoba falát is lefesthetjük. 30 inspiráló ötletet gyűjtöttem össze az alábbi galériában:

A kivitelezéshez először be kell szerezünk a szükséges festéket, alapanyagokat: Ha kisebb mennyiségben van szükséged táblafestékre, akkor hobby boltban érdemes keresni, ha viszont egy egész falat szeretnél lefesteni vele, akkor a Trilak Skolatex táblafestékét ajánlom. Szükségünk lesz még festőszalagra, újságpapírra, ha nem a teljes falat, hanem csak egy táblányi területet szeretnénk lefesteni. Létezik már öntapadós krétafólia is, ez papír-írószer boltokban kapható. Amazonon csak annyit kell beírnunk “chalkboard”, és számtalan alapanyagot rendelhetünk.

 krétafal_munka közben_1 krétafal_munka közben_2 krétafal_munka közben_3

Otthon már vagy fél éve nagy festésre készülünk (csak ideális időpontot nem találtunk még) – előszoba, konyha, nappali, gyerekszoba, minden érintett lesz. Egyre erősebb bennem az elhatározás, hogy én is festek egy-két krétafalat a gyerekszobában és az étkezőben. Ha eljött majd az idő, akkor mindenképpen megosztom a munka közben készített fotókat is!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.